YALANCI CEZERYE (HAVUC TOPLARI)

22 Ekim 2010 Cuma



Merhaba sevgili blog dostlari bugün sizlere denedigim  ve tadindan cok memnun kaldigim yalanci  cezer ye toplarinin tarifini verecegim.Ayrica bu tarifimi sevgili serap ablanin yalanci  yemekler etkinligine gönderiyorum .Gelelim simdi tarifimize .
Malzemeler:
  • 1 kg havuc
  • 1-5 su bardagi toz seker
  • 1 su bardagi dövülmüs ceviz ici veya findik ici
  • 50 gr margarin
  • 1-5 paket petibör bisküvi
  • 1 tatli kasigi tarcin
  • hindistancevizi
YAPILISI:
  • Önce havuclarimizi yikayip kabuklarini soyalim .Sonra rendenin ince tarafiyla rendeleyelim ocagimiza tavamizi koyup icine havuclari ve  1-5 su bardagi toz sekeri koyalim ve pismeye birakalim.Havuclar suyunu cekene kadar karistirarak pisirelim.Daha sonra robotta bisküvilerimizi, margarinimizi ve cevizlerimizi cekelim.Iliyan havuclarimiza 1 tatli kasigi tarcini ilave edelim ve cevizli ve bisküvili karisimla birlestirelim hepsini bir güzel karistiralim.Bir tabagin icine hindistan cevizimizi bosaltalim ve havuclu karisimimizdan ceviz büyüklügünde toplar alip hindistan cevizimize bulayalim istersek renkli kücük kagitlara koyabilir üzerlerine renkli kürdanlar takabilirsiniz buzdolabinda toplarimiz soguduktan sonra servis edebiliriz .Afiyet olsun.

5 Yorum var:

{ nesrin } at: 22 Ekim 2010 03:58 dedi ki...

Ellerine saglik. Benim de cok sevdigim bir tatli. Sevgiler...

{ Fatma } at: 22 Ekim 2010 06:18 dedi ki...

Sevgili Nursel tarifin cok güzel,bende bunu sürekli yapiyorum.Etkinlik icin güzel bir tarif ellerine saglik.

{ Emel Kurt } at: 22 Ekim 2010 13:13 dedi ki...

selam harika bir lezzet.ellerıne sağlık çok beğendim.bencede etkinlik için güzel seçım,sevgiler.

Adsız at: 15 Şubat 2012 10:44 dedi ki...

nursel hanim size nasil ulasa bilirim ??? lütfen cevap yazin.

{ Nurselin Pasta Evi } at: 16 Şubat 2012 00:13 dedi ki...

sevgili adsiz kardesom.bana sinem-2003@hotmail.de adresinden ulasabilirsin sevgiler

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...