Merhaba sevgili blog dostlari bugün sizlere denedigim ve tadindan cok memnun kaldigim yalanci cezer ye toplarinin tarifini verecegim.Ayrica bu tarifimi sevgili serap ablanin yalanci yemekler etkinligine gönderiyorum .Gelelim simdi tarifimize .
Malzemeler:
- 1 kg havuc
- 1-5 su bardagi toz seker
- 1 su bardagi dövülmüs ceviz ici veya findik ici
- 50 gr margarin
- 1-5 paket petibör bisküvi
- 1 tatli kasigi tarcin
- hindistancevizi
- Önce havuclarimizi yikayip kabuklarini soyalim .Sonra rendenin ince tarafiyla rendeleyelim ocagimiza tavamizi koyup icine havuclari ve 1-5 su bardagi toz sekeri koyalim ve pismeye birakalim.Havuclar suyunu cekene kadar karistirarak pisirelim.Daha sonra robotta bisküvilerimizi, margarinimizi ve cevizlerimizi cekelim.Iliyan havuclarimiza 1 tatli kasigi tarcini ilave edelim ve cevizli ve bisküvili karisimla birlestirelim hepsini bir güzel karistiralim.Bir tabagin icine hindistan cevizimizi bosaltalim ve havuclu karisimimizdan ceviz büyüklügünde toplar alip hindistan cevizimize bulayalim istersek renkli kücük kagitlara koyabilir üzerlerine renkli kürdanlar takabilirsiniz buzdolabinda toplarimiz soguduktan sonra servis edebiliriz .Afiyet olsun.
4 Yorum var:
Ellerine saglik. Benim de cok sevdigim bir tatli. Sevgiler...
Sevgili Nursel tarifin cok güzel,bende bunu sürekli yapiyorum.Etkinlik icin güzel bir tarif ellerine saglik.
selam harika bir lezzet.ellerıne sağlık çok beğendim.bencede etkinlik için güzel seçım,sevgiler.
sevgili adsiz kardesom.bana sinem-2003@hotmail.de adresinden ulasabilirsin sevgiler
Yorum Gönder