yillar öncesine ait bir gazetenin ek olarak verdigi yemek dergisinde gördügüm ve uzun süredir dergilerimin arasinda kalan bir tarif yalanci cerkez tavugu ,tarifi görünce hemen denemek istedim, cünkü serap ablanin yalanci yemekler etkinligine katkim olsun istiyorum ilk defa denedim ve cok begendim sizlerinde denemenizi tavsiye derim ve bu tarifimide yalanci yemekler etkinligine gönderiyorum, Herkese sevgiler
malzemeler: - 1 adet tavuk gögsü
- 2 su bardagi yogurt
- 2 yemek kasigi mayonez
- 2 tane bostan patlican (közlenmis)
- 2 yemek kasigi galete unu
- 1,5 su bardagi ceviz
- 2 büyük dis sarimsak
- tuz, toz karabiber
- Üzeri icin tereyagi,ve kirmizi toz biber veya pulbiber (istediginiz miktarda)
-
- Tavuk gögsünü yikadiktan sonra üzerini örtecek kadar su ekleyerek haslanmaya birakiyoruz.
- Diger tarafta sarimsak ve cevizi robotta incecik cekiyoruz.
- Patlicanlarimizi firnda yada ocakta közleyelim.
- Közlenmis patlicanlaimizi soyup onlarida robotta cekelim.
- Cukur bir kapta yogurdumuzu,mayonezimizi cevizli karisim,patlican ve galete ununuda koyup iyice karistiriyoruz.
- Haslanmis tavuklarimizi soguduktan sonra küp küp dogruyoruz.
- Tavuklarida yogurtlu karisimimiza ekleyelim ve hepsini bir güzel karistiralim.Ardindan servis yapacagimiz tabagimiza alalim ve üzerine kirmizi biberli tereyagimizi gezdirelim (dilersek toz kuru nane serpebiliriz )
2 Yorum var:
Gerçeğinden farkı yok gibi duruyor :) ve çok lezzetli gözüküyor..Ellerine sağlık..
Nurselcigim, yalanci cerkez tavugun cok güzel görünüyor, ellerine saglik.Kac gündürbloguna girmeye calisiyorum olmuyor,bir karisiklik var bende.Sükrana gelen yorumlar posta sayfama geliyor,acemi oldugum icin isin icinden cikamadim.Uzun zamandir sayfana ekleme yapmamissin.Umarim iyisin... sevgiler
Yorum Gönder