MERHABA SEVGILI BLOG DOSTLARI UZUN ZAMANDIR YAZAMADIM UMARIM MAZUR GÖRÜRSÜNÜZ BENI SIZLERE BAYRAMDA YAPTIGIM TATLIMIN TARIFINI VERECEGIM COK HAFIF VE KOLAY BIR TATLI HERKES YAPABILIR MALZEME LISTEMIZ: 1 paket baklavalik hazir yufka
1 paket 250 gr. tereyag
500 gr. tel kadayif
2 su bardagi ceviz ici veya dövülmüs findik ici
serbeti icin.
5 su bardagi tozseker
5,5 su bardagi su
yarim limon
YAPILISI-.Önce serbetimizi hazirlayalim su ve sekeri ocaga koyup kaynatalim kaynadiktan sonra limonunuda koyup bir 5-10 dakika daha kaynatip altini kapatip sogumaya birakalim.simdi tel kadayiflarimizi elimizle kopararak incecik yapalim ardindan tereyagimizi eritip yarim bardak kadarini ayiralim üzeri icin kalanini kadayiflarin üzerine döküp harmanlayalim.Daha sonra dikdörtgen yufkalarimizdan iki tanesini alip tezgaha serelim .Üzerine yani her tarafina esit miktarda kadayip koyalim yufkanin tüm yüzeyi kadayif ile kaplansin ama cok fazla degil az koymamiz gerekiyor sonra ceviz ici veya findik icimimizden üzerlerine serpelim. yukalarimizi kenarindan tutarak yavas yavas rulo yapalim ama cok siki sarmayalim sarma islemini bitirdikten sonra 0,5 cm boyutunda yada istedigimiz boyutta keselim daha sonra yaglanmis bir borcama kestigimiz yerleri yukari bakacak sekilde yanyana dizelim hepsine ayni islemi uygulayalim sonra kalan tereyagimizdan üzerlerine gezdirelim 200 dereceye ayarlanmis firinda üzerleri kizarana kadar pisirelim Firindan cikarinca sogumus olan serbetimizi tatlimizin her tarafina dökelim tepsimizin üzerini bir tepsi yada folyo kagit ile kapatalim soguduktan sonra servis yapalim. yapacak olan herkese simdiden afiyet olsun umarim aciklayici olmustur sevgileimle
YUFKALI KADAYIF SARMASI
12 Ekim 2010 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 Yorum var:
Bende bunu bir arkadasimda yemis ve cok hosuma gitmisti.
Nurselcim ellerine saglik.
ÇoK DA GÜZEL GÖZÜKÜYOR,ELLERİNİZE SAĞLIK..SEVGİLERİMLE..
harika bir tarif olmuş elinize sağlık
Yorum Gönder